ANKARA / ALTINDAĞ - Siteler Mesleki Eğitim Merkezi

Mobilya sektörünün ustaları, çırak öğrencilerle buluştu

Siteler Mesleki Eğitim Merkezi ve Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB), İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında "2. ANKAMOB Usta-Çırak Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, mobilya sektörünün ustaları ve işverenleri ile Siteler Mesleki Eğitim Merkezinin mobilya ve tamamlayıcı meslekler bölümlerinde okuyan Türk ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

ANKAMOB ve Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, etkinlikte yaptığı konuşmada, mobilyacılık bölümünde okuyan öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını bildirdi.

Okul Müdürümüz Hayrettin KARAZİYAN öğrencilere atfen yaptığı konuşmasında; "Bu meslek biraz meşakkatli olabilir ancak kazandığınız ekmek helalinden olur, çok çalışırsanız karşılığını her zaman alırsınız. Sizler bu mesleğe gönül verdiğiniz müddetçe bu meslek sizlerin ve hatta belki çocuklarınızın kazanç kapısı olacak. Bu meslekte kendinizi geliştirirseniz, farklı tasarımlara imza atarsanız yüzlerce, binlerce kişinin istihdam kapısı olabilir, ülkenize büyük fayda sağlarsınız" dedi. Ayrıca çırak öğrencileri, sektörün ustaları ile buluşturan bu programı düzenledikleri için ANKAMOB ve Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin TAKLACI'ya ayrıca teşekkür etti.

Öğrencilerimiz ve işverenler, kahvaltının ardından, Siteler'in hikayesini anlatan belgesel filmi izledi. Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan ''Papucun dama atılması ve Şed Kuşanma Töreni'' adlı oyun sergilendi. Bu sektöre gönül vermiş ustaların hikayelerini de dinleyen katılımcılar, program sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

12-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-202312-10-2023

Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 12.10.2023 13:41 - Görüntülenme: 170