USTA ÖĞRETİCİLİK KURSU

Ustalık belgesi sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan İş Pedagojisi Kurslarını başarı ile tamamlayanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” verilir.(kanun maddesi:31)

Bir işyerinde çırak/kalfa çalışabilmesi için o işyerinde mutlaka çırak/kalfanın pratik eğitiminden sorumlu olacak usta öğretici belgesi sahibi bir usta öğreticisi bulunmalıdır.

Usta Öğreticilik Kursu

Usta Öğretici Kimdir : Ustalık yeterliliğini kazanmış; aday çırak çırak kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrenci / kursiyerlerin iş yerindeki eğitiminden sorumlu,mesleki   eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan  usta öğreticilik belgesi sahibi olan kişidir.

USTA ÖĞRETİCİ KURSU

Bir işyerinde çırak/kalfa çalışabilmesi için o işyerinde mutlaka çırak/kalfanın pratik eğitiminden sorumlu olacak usta öğretici belgesi sahibi bir usta öğretici bulunmalıdır.

Öğrenim Şekli:

Merkezimizde Usta Öğreticilik Kursları hafta içi günlerde saat 18:00 den sonra veya Cumartesi günleri yapılmaktadır.

Bu kurslara katılmak için herhangi bir başvuru zamanını bekleme zorunluluğu olmayıp ustalık belgesi sahibi herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir. Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında (en az 12 kişi) mesleki eğitim merkezi tarafından kurs başlatılır. Kursa katılım esastır. Ders saatinin dörtte birinden fazla devamsızlık yapan başarısız olur.

Başvuru için istenilen belgeler:

1- Dilekçe.

2- Ustalık belgesi aslı ve fotokopisi (aslı onaylanıp iade edilir)

3- 2 adet vesikalık fotoğraf

5- Nüfus cüzdan fotokopisi